Radno vrijeme: 8:00-16:00h
  • Hrvatski

Dječje igre u kamperu ili kamp prikolici koje će zabaviti i klince i roditelje

Kako vaše dijete ne bi svoje slobodno vrijeme provodilo ispred ekrana mobitela ili tableta, pokušajte s njim igrati igrice za djecu i time stimulirati njegovu kreativnost.

Boravak u kamperu ili kamp prikolici je idealan da okupite obitelj i prisjetite se igri iz djetinjstva koje ste se voljeli igrati sa svojim roditeljima i prijateljima. Svako vrijeme koje ćete provesti s vašim mališanom je vrijedno, s toga vam predlažemo nekoliko svima poznatih društvenih igara u kojima ćete svi uživati.

Igre s papirom i olovkom (Grad – Država,  Križić – Kružić, Vješala)

Dokaz da su za igru dovoljni minimalni rekviziti ako uključimo svoju maštu daju nam igre s papirom i olovkom. Sva djeca vole, a i odraslima je izazovno natjecati se u prisjećanju imena jednog GRADA, DRŽAVE , RIJEKE, BILJKE, ŽIVOTINJE, STVARI na zadano slovo, što se radi u jednostavnoj tablici koju sami možemo nacrtati. Na kraju retka je potrebno ostaviti mjesta za rubriku BODOVI, u koju se upisuju rezultati pojedine igre.

Najjednostavnija igra s papirom I olovkom je „Križić – Kružić“, kad u jednostavnoj tablici nastojimo zauzeti tri uzastopna polja.

Jednostavna su i napeta igra Vješala, gdje pogađamo određenu riječ da ne bismo završili na vješalima,

Igraće karte (UNO, Crni Petar, Memory)

Od jednostavnog građenja kule sa što više katova do igranja sa različitim dječjim kartama poput UNO ili Crni Petar, igraće su karte nepresušan izvor zabave i djeci i odraslima. Osim razvijanja pamćenja i rješavanja logičkih zadataka, djeca će usvojiti i načelo fair playa, što je vrlo važno za socijalizaciju uopće.

Igra s memory karticama odlična je igra za vježbanje i jačanje pamćenja! Osim toga, igra memorije odlična je zabava za cijelu obitelj!

Kaladont

Tradicionalna igra koju su nas učile naše bake, a zabavna je i interaktivna. Ova igrica za djecu izgleda tako da se izgovaraju riječi koje se nadovezuju na prethodna dva sloga, na primjer : ško-LA, LA-ne.. i tako dalje. U ovoj igri također može sudjelovati više članova obitelji.

Igra traje sve dok netko ne izgovori riječ na koju jednostavno nema nastavka. To su riječi poput kalodont, cement i slično. Ni ova igra nije ograničena na velike ili male, bitno je samo imati malo bogatiji vokabular.

Čovječe, ne ljuti se

Klasična je igra svima znana, koja nikada ne može dosaditi. Osim što ova društvena igra uči strpljenju, dobar je trening za one koji lako planu jer ih uči da ne trebaju stvari shvaćati toliko ozbiljno.

Mlin

Sjećate li se igre mlin? Za nju Vam je osim partnera za igru potrebna tabla ili običan papir na koji ćete iscrtati linije i 9 malih figura po igraču. Osim figurica, za igru možete koristiti i grah, gumbe ili bilo što drugo što imate pri ruci.

U ovoj je igri manja šansa da se posvađate jer se ovdje ne radi o sreći i broju na kocki, već se radi o taktiziranju i dobrom postavljanju figurica.
Igra je namijenjena i starijima i mlađima, stoga nema razloga da ju ne zaigrate s djecom.

Monopoly

Društvena igra za malo veću djecu u kojoj će naučiti kako raspolagati novcem, ali i da sreća ima veliki faktor u životu.

 Igra osim što podiže adrenalin svakim novim bacanjem kockice, motivira i društveni razgovor. 

Domino

Domino je poznata i vrlo stara igra. Sastoji se od pločica raznih vrijednosti. Te se vrijednosti, prema pravilima, slažu jedna uz drugu. Pobjednik je igrač koji se prvi oslobodi svojih Domino pločica.

Sa domino pločicama možete se igrati i slagajući ih, što pojačava koncentraciju i strpljenje, te potiče razvoj mašte, kreativnosti i koordinacije ruku i očiju.

Pogodi tko

Ova igrica za djecu je namijenjena malo starijoj djeci. Svaka osoba koja sudjeluje na papirić treba napisati ime poznate osobe za koju je sigurna da osobe s kojima igrate znaju tko su. Nasumično ih podijelite pa ih ljepljivom trakom zalijepite za čelo da ne vidite ‘koju ste osobu dobili’. Igra se igra u krug, tako da svaka osoba koja ima papirić na čelu treba ispitivati pitanja, a odgovori koje može dobiti su samo da ili ne. Na temelju toga mora pokušati saznati ‘tko je ona’.

Pantomima

Još jedan način druženja s obitelji i prijateljima uključuje pantomimu i pogađanje. Prije samog početka potrebno je definirati temu, podijeliti se u grupe i odrediti osnovna pravila.

Ova igra može imati neograničen broj igrača, a zabavnija je kad je u nju uključeno više ljudi. Teme mogu biti raznih vrsta, a samo neke od mogućnosti su pogađanje osoba, filmskih naslova, crtića, pjesmama i dr.

Lego kocke

Nevezano koliko godina imate, imate li djecu ili ne, lego kocke idealne su za druženja u zatvorenom prostoru. Razvijaju kreativnost, potiču na timski rad, nemaju “rok trajanja” i teško ih se zasititi jer pružaju bezbroj mogućnosti.

Za one malo mlađe tu su duplo kocke pa nema straha da dijete proguta kocku, dok su za starije tu standardne lego kocke od kojih se može napraviti što god Vam padne na pamet, samo treba upornosti, truda, strpljenja i naravno dovoljno lego kocki.

I za kraj..vidjet ćete koliko će vaša djeca uživati, a i Vi ćete se osjećati nekako mlađima te barem na nekoliko trenutaka zaboraviti na svoje godine i obaveze. Ponekad nije potrebno trošiti gomilu novca na igre i igračke, dovoljno je samo malo uključiti maštu ili prizvati stare uspomene.