Radno vrijeme: 8:00-16:00h

SLOVENIJA 17.11. – 20.11.

Plan puta kroz Sloveniju

17.11.2022. ČETVRTAK

15:00 POSJET CENTRU SVET ENRGIJE, KRŠKO

Svijet energije je interaktivni multimedijski centar koji je 2011. godine osnovala tvrtka GEN energija d.o.o. kako bi omogućila posjetiteljima putovanje duboko u svijet energije i energetike. Pruža sveobuhvatne i profesionalno protumačene informacije: važnosti energije i njene upotrebe u svakodnevnom životu tehnologijama proizvodnje električne energije njenim ekonomskim, društvenim i ekološkim aspektima.Promiče razumijevanje uloge obnovljivih izvora energije, učinkovitog korištenja energije i održive proizvodnje električne energije u odgovornom odlučivanju o našoj energetskoj budućnosti.

Cijena posjeta: besplatan

Vožnja do Celja

18.11.2022. PETAK

11:00 – OBILAZAK CELJSKOG DVORCA

Celje: grad za hedonistički vikend ispunjen relaksacijom

Najveći slovenski srednjovjekovni dvorac kao utvrda na vrhu brda još odavna nadzire sve prometne putove prema središtu Celja. Prvi temelji Starog celjskog dvorca postavljeni su još u drugoj polovici 12. stoljeća. Stari celjski dvorac najpoznatiji je kao dom celjskih grofova, najutjecajnije vladarske dinastije u Sloveniji. Sjećanja na prošlost čuvaju uzbudljive legende, izložbe i interaktivna iskustva. U toplijem dijelu godine svaki se vikend odvijaju programi „Žive povijesti” s kulturno-povijesnim društvima iz čitave Slovenije. Dvorište tvrđave najveselije je tijekom ljetnog srednjovjekovnog vikenda i „Festivala Celjski grad”, kada se pozornica često užari od nastupa gostujućih glazbenih zvijezda i mjuzikla „Veronika Desinićka”.

Cijena posjeta :

odrasli: 7,00 EUR po osobi (dio ulaznice – 1,00 EUR je bonus kojeg posjetitelji na dan posjete dvorca mogu iskoristiti u Kavani Veronika. Cijena ulaznice je 6 €/odrasla osoba)

djeca (od 6. do 15. godina bez konzumacije): 3 EUR

djeca do 5. godine starosti: ulaz slobodan

obiteljska ulaznica (2 odrasle osobe + djeca): 15 EUR.

+ 65 EUR za grupno vođenje ture po dvorcu

Vožnja prema PZA  Bukovniško jezero (moguće da nema vode u jezeru zbog ćišćenja i remonta)

Cijena : 25 EUR

19.11.2022. – SUBOTA

Zanimljivo: Vidov izvor, Energijski park..možete sami prošetati

11:00 POSJET TROPSKOM VRTU – DOBROVNIK

U vrtu se može zaviriti u proizvodnju u kojoj dnevno cvate oko 4000 orhideja. U vrtu, osim brojnih botaničkih vrsta orhideja, možete se diviti zanimljivim tropskim i suptropskim biljkama iz cijelog svijeta. U objektu visokom 6 metara moći ćete izbliza vidjeti mnoge biljke koje poznajete iz svakodnevnog života: banane, avokado, vaniliju, papaju, mango, ananas, ylang-ylang, taro, đumbir, karambolu i mnoge druge. drugi. Bogata zbirka šarenih plamenaca (Anthurium) i širok izbor penjačica očarat će svakog ljubitelja bujne tropske prirode.

Cijena posjeta: 5 EUR /osoba (2,5 EUR je za kupnju proizvoda) vođena tura

13:00 Posjet Lušt Tomato

Nešto jakoooo zanimljivo

Cijena posjeta : 15 EUR – obiteljska ulaznica , uključuje vođenu turu , poklon za svakoga i degustaciju- vođena tura

Vožnja prema Termama 3000 i noćenje u kampu

20.11.2022. – NEDJELJA

Terme 3000 – Moravske toplice

Cijena: javim naknadno

*** Napomene:

Plan puta je informativnog karaktera, još je u izradi i obzirom da nas je puno moguće je pomicanje satnice razgleda i vođenja.

Svi izlet i posjeti su fakultativni! Ali molim potvrdu na koje posjete idete zbog rezervacija

Neke cijene mi nedostaju – rješavamo

Ako želite uzmite si bicikle, romobile i sve što vama odgovara

Za više informacija: karavanklubcroatia@gmail.com 

Danijela 091/6039-433

Linda 099/2100-631